Stratégia

Jász-Nagykun-Szolnok megye úttörő jelleggel építette be a befektetés ösztönzési szempontokat a Kutatás-Fejlesztés-Innováció területén saját fejlesztési stratégiájába, valamint a településfejlesztés egyéb céljainak es szempontjainak rendszerébe.

A befektetés ösztönzési stratégiánk azon a felismerésen alapul, hogy a projektgazdák által kifejlesztett és megindított innovatív projektek nem önmagukban, hanem a térség fejlesztési stratégiája által támogatottan kerülnek kialakításra. Ezáltal a települési fejlesztések alkotta kínálat a befektetés ösztönzési stratégia kidolgozásának és meglétének jóvoltából összhangban van a várható befektetői kereslettel.

 A megyei befektetés ösztönzés kifejezett célja a befektetők térségbe vonzása, valamint a már betelepült vállalkozások megtartása, illetve ezen vállalkozások ösztönzése újabb befektetésekre.

 Hisszük, hogy a megye befektetés ösztönzési stratégiája hozzájárul a települések versenyképességének növekedéséhez. Ennek közvetlen eredményeként a települések sikeresebben szerepelhetnek a befektetőkért folytatott versenyben.

 A megye számára a befektetés ösztönzés egyben egy településmarketing eszköz is, mely speciális célcsoportot (befektetőket) céloz meg, nekik kívánja megmutatni egy speciális termék (település, mint potenciális telephely, projekt stb.) vonzó tulajdonságait.

MINDEN JOG FENNTARTVAJNSZM INVESTKEZDŐLAPHONLAPTÉRKÉP


A projekt az NKTH támogatásával valósult meg.

Baross Gábor Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal Baross Gábor Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal
Az oldalt készítette:
http://www.grafinet.hu