Szakképzett munkaerő

Jász-Nagykun-Szolnok megyében folyamatos fejlődés jellemzi az oktatás és a szakképzés területét. A szakképző iskolák képzési profiljában a legnagyobb részarányt a műszaki szakterület képviseli, de a humán, a gazdasági-szolgáltatási és az agrárszakterületek is jelentősek.

A megye több felsőfokú oktatási intézménnyel rendelkezik, melyek a következők:

  • Szolnoki Főiskola (Szolnok),
  • Szolnoki Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Fakultás (Mezőtúr),
  • Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kara (Jászberény).

A megyeszékhely híres a Szolnoki Főiskoláról (http://www.szolf.hu), ahol az alapítás óta eltelt idő óta kereskedelmi, vendéglátóipari és külgazdasági szakemberek ezreit képzik magas szinten. 2008-ban jelentős infrastrukturális beruházás, a tiszaligeti Campus épületegyüttes átadása adott lendületet a főiskola fejlődésének. Az intézmény kiemelten szoros kapcsolatot tart fenn a régió munkáltatóival, a gyakorlatközpontú képzések eredményeként nagy tudással rendelkező munkaerőt biztosít a piac számára.

A megye szakképzését a Jász-Nagykun-Szolnok Szakképzés-szervezési Társulás koordinálja. A kezdeményezés célja, hogy csökkenjen a pályakezdők munkanélkülisége, a szakképzésbe bevont tanulók lemorzsolódása, valamint összhangba kerüljön a gazdaság helyi munkaerőpiaci igénye és az intézmények által kibocsátott szakemberek száma.

MINDEN JOG FENNTARTVAJNSZM INVESTKEZDŐLAPHONLAPTÉRKÉP


A projekt az NKTH támogatásával valósult meg.

Baross Gábor Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal Baross Gábor Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal
Az oldalt készítette:
http://www.grafinet.hu